Busques alguna via?

Via Esperit Mohicà 6a/155m, Peladet Oriental, Montsec de Rubies


Aquest cap de setmana es fa llarg, dissabte faig de "paleta" amb en Joan Asín i per la tarda hem retrobo amb l'Antxi i quedem amb la Lu, la Neus i el Blai per escalar per Vilanova de Meià o prop.....després de discutir poc el destí, per decret tecnocràtic, anem a Rubies. Uns anem a fer la Esperit Mohicà, i la Neus i el Blai es dirigeixen a fer la Guineu Lliure i en acabar fan la Dos Birres i unes braves.

Material: Pràcticament equipada amb parabolts i claus, haurem de portar friends mitjants a petits i tascons.
La via: Prou ben trobada, s'inicia evident a buscar un marcat sostre per sortir pel costat d'una agulla, aquí es torna menys evident però sols cal seguir els parabolts i el camí més fàcil fins cim.



Aproximació: Sortint de Vilanova de Meià, anem cap a la Roca dels Arcs, i de camí ens desviem cap a Rubies, en 13km de pista ens plantem al poble abandonat on deixem el cotxe. Ara agafem el GR cap a la portella blanca, i arribant a l'alçada del peu de paret, trobem una fita que ens invita a marxar per caminet planer cap a l'esquerra, seguirem el camí fins al peu de paret, i ens trobarem en un bon replà a peu de paret, ara a l'esquerra ens queda un diedre molt marcat,anirem més a la esquerra del diedre, passarem per la vertical del sostre de la Nino nino, d'una agulla descomposta i marcada canal a l'esquerra i arribem a una zona on la paret es rampada a la vertical d'un altre sostre amb sabina, aquí, al peu trobarem un clau casolà que ens marca l'inici, per plaques rampades fins una feixeta......total 30 minuts.


Llarg 1(V/35m): S'inicia en un resalt que ens posa en placa, fins sota una sabina que superem per l'esquerra i fem cap a la feixeta, sota el pany de paret vermellòs del 2 llarg. Trobarem alguns claus despitats en els punts crítics.

Llarg 2(6a/35m): S'inicia en tendència  la dreta, la roca sembla trencadissa....però es deixa fer...això si, al loro, que es va posant dret i va consumint les piles tornant a l'esquerra a buscar la marcada fissura que ens porta al sotre i sabina...
...a la fissura trobarem les passos que més apreten...i la Lu se'ls treu bastant tranquileta.....je je je molt guapo.
Llarg 3(V+/20m): Ara toca sortir del sostre per l'esquerra, passos aeris i ben protegits ens porten per sota la sabina fins un tram fàcil i curtet de pujada fins reunió.
Llarg 4(6a/40m): Espectacular agulla a l'esquerra, sembla mentida que aguanti! sortideta apretadeta...i anem a l'esquerra a pujar pel darrera de l'agulla...
....aquí l'Antxi verifica que l'agulla està ben fixada....
...i es dedica a barallar-se amb el 6a, veient que es raro, decideix treure estrep......tot seguit es més fàcil, sense regalar res, i encara trobarem una panxeta tonta.... i en lleugera tendència a la dreta arribem a reunió.
....com a curiositat....a la base de l'agulla hi vaig veure restes de filferro de tanca....estrany....
Llarg 5(6a/25m): Sortida explosiva de reunió, molt ben protegida que deixa fer-se en lliure i anem ràpidament a l'esquerra a buscar la fisssura descomposta però completament protegida amb claus fins cim.
Descens: de cim cap a la dreta a buscar la protella blanca i el GR que ens retorna al cotxe en 30 minuts.

En resum, una via entretinguda i mantinguda, en terreny en algun moment poc evident però fàcil de seguir gracies a l'equipament.....2 llarg guapo i cal apretar...

3 comentaris:

joan asin ha dit...

Ei bona via i bona companyia com sempre, millor que la "Kutrecurrada" del dissabte,je,je.

lux ha dit...

eii!! va ser genial torna a escalar amb vosaltres!!
i la via força disfrutona! el que dius no molt evident però és dreta i de passos ben xulos!
hehehe bé fer el 6a en apnea té les seves coses...hihihihi

un dia perfecte! amb el solet que va arribar despres d'aquelles boires i nuvolots!

Llorenç ha dit...

Joan! el dissabte la companyia també era bona...a partir de les 19:00!!!je je je! això ja ho tenim!

Lu! va estar molt bé! ara cal buscar-ne una altra...a veure on anem a buscar el solet....vam apostar fort i ens va sortir bé! una bona jordana!