Busques alguna via?

Montserrat, la Plantació: via Conxita Garcia, 110m/6a


Seguim amb la serie de caps de setmanes poc escalatorils....

Per aquest i per poder estar prop de “la familia” decidim fer-ne una per Montserrat...on “la familia” te previst anar-hi a fer una sortideta....així hi dinarem tots junts.....




Així que per seguir amb ambient casolà, anem a fer la Conxita Garcia” dels Masó al Roc de Sant Cugat a la Plantació.







Com arribar-hi, hi ha diferents opcions, o pujar desde Collbató, passant pel clot de la Mònica i encarar amunt per la canal dels Llorers....Nosaltres per portar la contraria hi entrem per dalt, desde gorros....així que desde el monastir..encarem cap a Sant Benet, un cop a dalt de la pujada agafem el trencall a ma esquerra que ens porta fins als gorros...just passat el gorro frigi, veurem a ma esquerra una placa de pedra per on s’intueix un caminet..i un parabolt al principi...ens i posem i ens porta fins al coll de la dreta del gorro frigi....seguim el caminet sempre per la falda del gorro fins que arribem a una canal molt tapada per la vegetació...i tirem avall sense manies......la primera agulla que veiem en condicions es la que anem a fer!!! Estem de sort!




Material: Ens farà falta un parell de friends petits i algun tasconet...i cintes exprés....





Llarg 1 (40m/IV+) : s’inicia rampós, per posar-se més dret, el primer clau no es veu, però està a la dreta de la vertical de l’spit que si que veiem. Primer llarg una mica trencat en alguns passatges, però que et regala fer cim d’una agulla impresionant i solitaria.....



Baixarem de l’agulla amb un rapel curtet i aeri que ens deixa a l’inici del següent llarg.






Llarg 2 (25m/6a): Sortim per l’arbre...fins on podem...o sigui fins al clau amb un cordino...i el tronc que ens barra el pas..però es mou amb facilitat.





Tot i que el 6a el marca a baix, els V+ de meitat del llarg es fan més durs ja que son molt drets i cal no entretenir-se! Molt ben equipat i disfruton ens plentem a al reunió.





Llarg 3 (35m/V+): El pas el tenim entre la primera i segona xapa, tot seguit més fàcil..i una excusió sobre III+ fins la dreta del gran forat on troben de nou xapes fins a cim!!!! Per disfrutar!



Tot i que de arribant al cim trobem una reunió amb spits, al mateix cim fem reunió a l’arbre.



Descens...podem fer dues coses...o ens dirigim al coll on hi ha un rapel desde parabolts fins al coll i d’aquí un nou rapel entre la “selva masònica” fins on s’inicia el segon lllarg o desde el cim, d’una reunió de dos spits fer-ne un de 45-50m fins al mateix punt....que els altres dos i sense vegetació...i baixar caminant per la canal..fins peu de via....i d’aquí a desfer camí!!!!!



Les vistes des de el cim son molt guapes i tranquiles.......

...tot i que vam estar tot el matí sentint la gran quantitat de cordades que hi havia pel darrera de gorros!!!


Una via guapa i solitaria, val la pena combinar-la amb una altra...nosaltres vam preferir apropar-nos on estava la familia i compartir amb ells unes cervesetes, cava, vi....i menjar clar!!! No hi ha res com que la familia t’acompanyi a escalar! Je j jeje