Busques alguna via?

Cap del Ras: Esperó Badalona 260m, V+/Ae

Aquests cap de setmana ens vam proposar fugir de les taules carregades de menjar i de les sobretaules interminables i ens vam apropar a algunes parets a seguir fent el que ens diverteix... escalar... així que vam anar fins a Àger a escalar a Cap del Ras.


Tot i la boira que hi havia per Lleida, la paret estava neta, feia fresca i la roca estava calenteta! tot un divertiment!

La via triada va ser "l'Esperó Badalona", des de què en Joan Pera (un dels aperturistes) ens la va recomanar insistentment ara ja fa casi 2 anys.. (ejem ejem) intentàvem fer-la, i per fi vam aconseguir fer-la aquests dies!!!!


És una via on el grau en lliure ens feia una mica de respecte però ens havien assegurat que no n'hi havia per tant... així que estreps en mà ens plantem a peu de via!


Per l'aproximació, anirem fins a Àger, d'aquí agafarem la carretera que ens porta per davant del cementiri cap al Coll Àger, fins el desviament a la dreta cap al Colobó... seguirem per aquesta pista de terra, fins una bifurcació que seguirem a l'esquerra, i que ens porta per sota de la paret, aparcarem just passada una petita tartera que cau en part sobre el camí i que en el mig té una fita i marques de caminets.....
Pujarem amunt pel caminet en tendència a la dreta, el peu de via està marcat amb una fita, un cordino incrustat a la paret i el nom picat a la roca.... surt per un desplom equipat amb espits a tocar...


Un resum de la via, la roca es bona o molt bona en casos i les assegurances estan molt properes de manera que si algú vol apurar en lliure ho pot fer! per als que porten friends per si les mosques...en aquesta via son del tot innecessaris!!! hi ha molts espits arreu!!!


Material: 20 cintes(el 3 llarg) i estreps.... a l'estiu molta aigua.....


Llarg 1: (50m V+/Ae): Per nosaltres el més dur, suposo per què vens fred, entres en 4 passos d'artificial en placa per seguir en un diedre que diuen que es 6a però es dur i atlètic, i pensant el que queda pel davant millor amb A0... abans del diedre hi ha una reunió però ens la podem saltar fins a sobre del diedre...
Llarg 2: (25m/V): Surt en placa ajaguda cap a l'esquerra, fins passar a una repisa on entrem a la dreta sota l'esperó.


Llarg 3: (45m (6b o V+/Ae): tirada molt aèrea i guapa, uns primers passos d'artificial.. i surts en lliure per passar per una zona més fàcil, un petit pany de paret i ens plantem a una feixa d'uns 15 metres fins a sota del sostre on muntem reunió en dos espits. Molt més fàcil del que sembla!


Llarg 4: (20m IV/Ae): s'ha de passar el sostre en artificial, son tres passos per superar-lo, molt guapo... a per cert, per als equipadors.. el primer espit, el que està posat cap avall es mou basant!











Llarg 5: (50m 6a o V+/A0): llarg molt guapo en placa, cada cop més vertical buscant el camí més fàcil, al final creuarem la feixa fins sota d'una bavaresa on hi ha dos espits.

Llarg 6: (50m (V/Ae): Llarg més discontinu. Son tres murs separats per petites feixes, el primer i més difícil de V, un altre curt de IV... i un darrer d'Ae amb sortida de IV.
Per al descens anirem cap l'est, fins una gran canal en la que trobarem fites, es el punt on el camí que va pel cim s'apropa més al precipici.....

Participants: Antxi i Llorenç

7 comentaris:

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Ei! quina escaquejada familiar, quina emveja, tots afartant-nos de torrons i vosaltres disfrutant als puntals d'Àger...aquesta via la tinc a la llista de fa díes, es veu prou interessant! Felicitats per l'activitat.

Gatsaule ha dit...

Si senyor, té molt bona pinta aquesta via.

Enhorabona !

lux ha dit...

Ostresss!!! Felicitats!! molt xula!

ja la tenia a la llista.. pero ara ha pujat un quants llocs en el ranking ;-))
no fa falta que digui perque no???
ara que els meus lkms venen sempre de passeig...:-P

ahhh i gracies pel croquis de pujada/baixada... espero així no perdrem la propera vegada que torni a Ager!!

una abraçada!!

Llorenç ha dit...

Bones a tots tres!! i bon any!

Em sembla que us agradaria! Be, igual per al Joan està sobreequipada, per al Jaume al dente i per la Lu, .....igual li faltaria alguna anella per rapelar de les reunions...per que no li falta cap xapa en cap punt.....be, si potser un!!! en lúltim llarg, però es que es una bavaresa d'escandol!!! i perts més temps en buscar i posar el friend que en plantar-te a dalt de la llastra!

Be, que la via es per disfrutar-la sense patir gens!! El primer llarg es fotudot, després tot es molt més fàcil!

PGB ha dit...

Carai kutre's, m'esteu donant bones idees per seguir els meus passos de tapia i no centrar-me altrecop amb l'esportiva ;)

Llorenç ha dit...

pgb, aquesta es una bona opció per combinar les dues especialitats, està equipada com un esportiva, però en una paret molt guapa!!

A disfrutar-la!!!!

Núria G. ha dit...

Carai tu! quin sostre :) Potser aquest finde la vaig a fer amb dos companys, fa bona pinta!!!

BusyBee
http://indretsdescalada.wordpress.com/