Busques alguna via?

Cerdà Pokorsky - Directísima Agulles d'Amitges

Aquí penjo aquesta via que vam fer al mes d'agost del 2006, la penjo ara per que es una via que em va agradar fer i en tinc un bon record.....la tenia penjada en una altra pàgina web però també la vull tenir al blog...apa!!! a disfrutar!

Aproximació:
Cal arribar fins el refugi d'Amitges, preferentment des de Spot, també pots venir de Colomers, Ventosa Calvell però llavors l'aproximació poden ser moltes hores, i poden requerir portar sac de dormir. Si puges des de l'aparcament tardaràs unes 2 hores, amb ferros a les costelles. Si no també pots pujar amb taxi i Sant Paganini. Be, des de el refugi es veuen les agulles perfectament i l'aproximació es prou evident, seguir el camí que passa per davant del refugi fins al final, girar a la dreta i buscar el pas per creuar el riu. A mi em va anar molt be seguir el camí que et porta al coll d'amitges fins arribar a la vertical de les dues agulles, (quan et queden les dues agulles ven encarades, i ja no veus el refugi, llavors pujar recte amunt, si vas pujant directe des de el llac et pots embolicar un pel entre blocs i contraforts......Total, aproximació es directa amb uns 30/40 minutets.

Descens:
Rapelant per la cara que em escalat. En l'última reunió hi ha una instal·lació collonuda. En dos rapel de 60, un fins la R-2 i l'altre fins que toquem terra al costat de l'inici de la via. Un cop a peu de via, baixar fins al refugi d'Amitges i demanar dos cerveses al Valentí, i dir adéu amb un somriure!Descripció

Dificultat: V+

Orientació:
Sur/Sur-est

Via:
120 m

Material:
12 cintes expres, tascons i friends, cordinos al gust per algun gendarme.

Descripció de l'itinerari:




Peu de via indicat,
Llarg1: (V+):es veu una petita fissura/canal per on ens enfilem, pujats 5/7 metres, a peu del diedre, trobem dos parabolts junts(¿???) xapar i seguir amunt, el primer diedre, (V+) es fotut de protegir si no portes friends petits (no en portàvem clar), es un diedre exigent. Quan fas el a la sortida del diedre trobes algun clau, i algun parabolt. Després seguixes un pel a l'esquerra per un tram de placa(IV+) que puja en tendència a la dreta i agafes la segona part del diedre, mes obert, aquest cop mes ven protegit,(V) i es poden posar mes ferros, hi ha claus. Fins arribar a la primera reunió (40 metres).



Llarg 2: (V) Estem dintre al diedre, i cal seguir pel diedre, vas trobant claus fins al final on cal superar una panxeta, que acaba en una feixeta amb herbeta. Aquest pas també cal protegir-lo ja que es tonto i molt exposat. Gairebé equipat. Reunió equipada per rapelar(25 metres).
Llarg 3: (III+) Aquí ens desviem i seguim per la via directíssima. Cal pujar a la vira que puja de dreta a esquerra, sortint per la dreta de la reunió. Seguirem pujant per la vira fins terreny fàcil, i encararem recte fins a una nova feixeta on i trobarem un clau, aquí vam muntar la segona reunió reforçant el clau....(tirada neta) (35 metres)Llarg 4: (IV): Surts a la dreta a pujar pel diedre d'uns 5 metres, un cop superat seguir a la dreta buscant la part fàcil, sempre anant cap a la dreta, fins una nova feixeta, on trobarem una reunió amb dos parabolts en una feixeta molt amplia i acollidora(25 metres)

Llarg 5 (IV+/V): Sortim per l'esquerra de la reunió entre una serie de blocs, un cop a sobre veiem dos diedres, seguirem pel de la dreta, hi ha un clau a ma esquerra un pel amagat que ajuda a fer el pas atlètic per sortir del diedre. Ja per terreny fàcil, buscar la reunió i a la vegada instal·lació de rapel. 1 Clau (20/25 metres)Visió des de el cim de les agulles:
Descens: Nosaltres el fem rapelant de la R5 a la R2 i de R2 a terra.

Participants:Antxi i Llorenç

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Aquesta també la tinc a la llista. Fa gràcia veure que tenim una llista de pendents semblant, a la Tànger també l'hi tinc moltes ganes.

Llorenç ha dit...

La Cerdà Pokorsky está molt be. Aquest cop ens vam sortir per la directissima, però fer la cerdà completa es impresionant! tens fins dalt una serie de diedres impresionants, val molt la pena fer-la, per mi el pitjor la primera tirada de V+ en diedre i dificil de protegir al principi...(Ah! vam fer la via directament desde Spot, 2 hores, i després escalar)
A veure si algun dia ens veiem per alguna via!