Busques alguna via?

Via Tàrrega-Vilanova de Meia-190 metres V

ZONA: Prepirineu · Vilanova de Meià


Aquí us presento aquesta via espectacular. Puja pel mig de la roca dels Arcs, tot que no te un grau elevat, l'equipament de la mateixa, (dos claus i sense reunions) fa que tingui un caràcter especial.En definitiva, via pràcticament neta, gairebé es podria dir que està com la se la van trobar els primers escaladors, tot i que rar està mes netejada i en sabem el grau de dificultat.

Accés: Cal arribar a Vilanova de Meià, passant per Artesa de Segre. Passar creuar el poble i seguir en direcció a la pared. La Roca dels Arcs es al mes gran que ens queda a l’esquerra del camí. Aparcar just quan la carretera passa pel pas mes estret. La Roca dels Arcs la tenim just a l’esquerra.
Aproximació:Baixem al torrent i enfilem el camí que va per sota la pared fins que veiem la base de la via, fàcilment identificable, surt des de el punt mes alt d’el contrafort mes gran que hi ha a la base de la pared. Es troba a la meitat de la dreta de la pared.Total, aproximació es directa amb uns 10 minutets.
Descens: Des de el cim ens desplaçarem a la dreta(est) primer crestejant, fins les fites que ens porten a un altre camí pel que baixarem fins la carretera cap al darrera de la pared.
Dificultat: V
Orientació: Sud/Sud-est
Via: 190 metres
Material: 10 cintes expres, cordinos per sabines, joc de friends, i tascons. Bagues llargues i curtes per muntar les reunions en arbres
Descripció de l’itinerari:
Vam revisar varies ressenyes abans de fer-la i el número de tirades era variable,finalment vam fer-ne 4, no vam tenir cap problema de fregament ni de comunicació, va ser una bona opció i ràpida

Llarg1: (IV+) -40m- sortim des de l’alzina, un pel a l’esquerra, no massa, ja que el diedre-fissura que tenim a l’esquerra del tot es d’una altra via i es un V. Primera tirada entrem en placa, força dret però amb canto, fins superar la petita panxa central, després a la dreta i recte amunt fins una sabina, després recte amunt, d’aquí tenim dos opcions, o recte per un minidiedre fins una sabina gran (bagues a sota) o en travessia a la dreta uns 7 o 8 metres i remuntar a buscar una altra sabina. (Nosaltres vam fer aquesta opció ja que et deixa millor per fer la segona tirada). Hi ha ressenyes que entre les dues sabines fan una tirada de II crec que es millor fer la travessia per sota, es fàcil i es pot protegir be (Neta).



Llarg 2: (V)- 50 m- Travessia en direcció a dreta, flanqueig, a buscar l’esperó de la pared evident, on trobarem un clau... l’únic útil de la via, zona de IV. D’aquí recte amunt fins una sabina, seguim recte ara per terreny un pel descompost fins una altra sabina sota una placa d’uns 3 metres (V) on hi ha també un clau...pugem fins la sabina de sobre de la placa i a l’esquerra hi veurem una reunió amb dos spits però també es pot muntar reunió a la sabina, ja que queda just sota el diedre format per una llastra pel que sortirem(2 claus).


Llarg 3: (IV+) –55m- Sortim cap a la dreta per la feixeta buscar el diedre, tira enrere i sembla que està molt lluny però per arribar-hi hi ha molt de canto (recordar que es un IV+) pujar una mica pel diedre i sortir cap a la dreta, buscant l’esperó de la llastra. Un cop fet el pas la tirada s’ajeu molt, sortirem en tendència a la dreta per la placa ajaguda fins el primer arbre gran que trobem. (Neta)


Llarg 4: (IV)-55m- Sortir en tendència a la dreta sempre en direcció a l’alzina gran que veiem a dalt de tot, i sempre per terreny fàcil fins just sota l’alzina, on es posa mes dret i es mes difícil de protegir. (Neta)
Participants:
Antxi i Llorenç

1 comentari:

karles ha dit...

Varem disfrutar de la via el 1er de Maig amb la desagradable sorpresa de trobar 2 pitons de mes, un a la placa de V del L2 i un altre tot començar el L3. Malgrat aixó, una molt bona via pels que ens agrada el garu asequible per equipar.

krls